tiistai 5. helmikuuta 2013

Kaupan kautta

Kaupoissa näkee aina ihme porukkaa. No näkee niitä varmasti muuallakin, mutta kun kaupassa nyt oleensä on normikäytännöt olemassa, joiden mukaan ihmisten tulisi toimia, niin silloin nämä vastavirtaan kroolaavat erottuvat niin hyvässä kuin pahassa.

Eilen näin kaupassa miehen joka oli selkeästi katujen sankari. Ränsistyneet vaatteet ja rusketus joka ei johtunut auringossa lekottelusta vaan oli iholle kertynyttä likaa. Tämä sankari oli sijoittanut itsensä keksihyllylle kun minä ensihavainnot hänestä tein. Siinä missä normi ihminen tutkailisi keksipakettien sisällysluetteloita ja vertaisi hintoja, tutki tämä mies ihan suoranaisesti pakettien sisältöjä. Siinä aivan reteästi mussutti menemään muutamankin paketin tuotteita. Siinä vaiheessa kun hän huomasi minun tarkkailevan toimiaa, hän lähti juoksuun. Kassoja kohti suunnattu pyrähdys tyssäsi kuitenkin alkuunsa kun vartija pysäytti miehen ja saattoi sivummalle. Ilmeisesti hän oli nautiskellut muidenkin hyllyjen tuotteita, sillä en usko vartijan millään ehtineen paikalle pelkästään tuon keksitapauksen perusteella.

Kaupoissa myös saattaa keksiä uusia sanoja altistuessaan erilaisille ihmisille. Minulle kävi myös näin joutuessani korvakäytäville suunnatun saasteen sekaan. Aivan oikein, 5-6 teinityttöä kiroilemassa, haukkumassa kavereitaan ja juoruilemassa noin nyt muutenkin. Aivan liian paljon kerkesin tuona lyhyenä heidän lähettyvillä vietetyn hetken aikana oppia heidän tutuistaan. Suurin osa oli lutkia, ainakin jollakin tapaa. Ja tästä keksinkin sen sanan: "Lutkaliipaisin". Näillä teinitytöillä tuntui jokaisella olevan lutkittelun kohde ja joillain se oli todella suoraa ja joillain vähän kiertelevämpää. Mainittakoonkin, että lutkaliipaisin sanaa käyttäessä tulisi myös liipaisinsormen herkkyys mainita, ettei tuosta liipaisimesta puhuminen jäisi vajavaiseksi. Muutamalla tytöistä tuon liipaisimen käyttö oli suht maltillista mutta muutamilla liipasinsormi jakeli kaukauksia kuin rosvokopla Alex Myrphyyn, jonka jäänteistä rakennettiin myöhemmin Robocop. Vielä yhteenvetona: Jos tahtoisi puhua tuosta tilanteesta jälkeenpäin, niin voisi sanoa, että "Kauppareissulla kohtaamassani 5-6 teinin porukassa teinillä x oli todella herkkä lutkaliipaisin." tai "Kauppareissulla kohtaamassani 5-6 teinin porukassa teinillä x oli melko maltillinen lutkaliipaisin."

Kuin taskuvaras, anastin tämän kuvan netistä.

Soi: Kingston Wall - Time

Ei kommentteja: